Soňa Mitra Pavlincová: Setkávání žen mezi generacemi je velmi důležité, nejenom proto, aby se ženy potkávaly a předávaly si moudrost, ale aby se i něco naučily jedna od druhé

Podívejte se na video ze série inspirativních žen, které mluví o tom, co pro ně znamená setkávání s dalšími ženami.

Ženy ve spolku Mokoša dělají úžasnou práci. Setkávání žen mezi generacemi je velmi důležité, nejenom proto, aby se ženy potkávaly a předávaly si moudrost, ty starší mladším, ale někdy i naopak, ale aby se něco naučily jedna od druhé. Starší od těch mladších takovou tu svobodu a volnost, kterou v současnosti v sobě nesou. A ty mladší od těch starších zase přebraly jejich zkušenosti, i takové ty jednoduché a praktické věci do života.

Pracuju se ženami tady na Pálavě. Během setkání, která máme, je krásně vidět, jak se tyto generace podporují. Když přijíždí žena s maminkou nebo s dcerou, je vidět, jak jedna druhou podporují, jak spolu pracují za celý svůj rod a snaží se podpořit celou svou rodinu a okolí. Taková práce je opravdu důležitá.

Děkuju ženám v Mokoše za to, co dělají, že spolu zpátky můžou být ženy různých generací. Tak trošku jsme se totiž oddělily, i tím, že chce bydlet každý sám. Teď vidíme, jak je pro nás těžké, že nemáme po boku maminku nebo babičku, že jsme na všechno samy. Proto je setkávání žen Mokoša pro ženy velmi důležité a přínosné. Je to návrat k tomu, co tady bylo dříve.

Soňa Mitra Pavlincová je průvodkyní mnoha žen na cestě k sebepřijetí a zpracování emocí, které v sobě zavřely. Během svého života prošla řadou zkušeností, jak osobních, tak vedených různými mistry. Avšak za nejhlubší a nejupřímnější cestu k lidské duši a tělu vidí vlastní osobní cestu, která se stále vyvíjí. Miluje hudbu a tanec, který vložila do tance MuVa, jehož je zakladatelkou. Její život je úzce spjatý s Pálavou, stejně tak její práce.
Kristýna Maková
Ráda píšu. Nadšeně sdílím. Mám ráda lidi s otevřeným srdcem. Miluju život, cesty, hudbu, filmy v originálním znění a hlas Jana Třísky ve filmech s Bebelem. Živí mě to, že mluvím s inspirativními lidmi a píšu. Kurzu Mokoša jsem se zúčastnila v létě 2014.